plase de protectie hmarket 2

Plasa de protectie – o solutie pentru agricultura

Plasele de protectie pot avea multiple intrebuintari. In functie de nevoile tale, poti alege o plasa de protectie contra pasarilor, a insectelor, plase pentru umbrire sau plase antigrindina.

plase de protectie hmarket 9

Plasele de protectie sunt ideale atat pentru casa si gradina personala, cat si pentru plantatiile mai mari de vita de vie si pomi sau diverse culturi legumicole.

plase de protectie hmarket 6

plase de protectie hmarket 4

Plasa contra pasarilor. Atunci cand se coc strugurii si fructele, iar recolta este pregatita pentru cules, o plasa contra pasarilor este ideala pentru protectia roadelor.

plase de protectie hmarket 1

Plasa de umbrire. Aceasta are diferite grade de opacitate si ajuta la umbrirea terasei, dar si la imprejmuirea gardurilor intr-un mod estetic.

plase de protectie hmarket 12

Plasa antigrindina. Pe timpul verii, vremea poate fi imprevizibila. De aceea, o plasa contra grindinei reprezinta o solutie pentru a proteja recolta.

plase de protectie hmarket 11

 

Plasa antigrindina este folosita pentru a proteja plantatiile de pomi fructiferi, gradini sau vita de vie si are o serie de beneficii, precum:

♣ protectie antigrindina deoarece grindina poate fi devastatoare pentru culturile agricole de orice fel

♣ protectie impotriva pasarilor si a insectelor

♣ protectie impotriva rafalelor de vant, puterea vantului fiind redusa in interiorul plantatiei cu pana la 50%

♣ creeaza un microclimat favorabil dezvoltarii fructelor: creste gradul de umiditate cu circa 10%; protejeaza impotriva temperaturilor caniculare, scazand temperatura intre 1-3 grade C; reduce gradul de evapo-transpiratie la nivelul frunzelor; elimina aparitia fructelor afectate de radiatiile solare prea puternice; ajuta la colorarea mai vie a fructelor; contribuie la eficientizarea tratamentelor fitosanitare datorita gradului mai ridicat de umiditate in plantatie si a scaderii influentei vantului

♣ scade costurile deoarece permite recoltarea fructelor coapte timpuriu care, in plantatiile neprotejate, pot fi atacate de pasari, respectiv poate scadea costurile in ceea ce priveste sortarea fructelor deoarece numarul fructelor atacate de daunatori sau distruse de intemperii va scadea considerabil

Acestea fiind spuse, cel mai eficient sistem de protectie a plantelor este instalarea de plase antigrindina. Grindina poate distruge recolte intregi si, mai mult decat atat, poate sa impiedice planta, arbustii sau pomii fructiferi sa mai produca fructe in urmatorii ani.

In functie de locul, modalitatea de plantare si tipul de sol, pentru livezile de fructe exista urmatoarele tipuri de sisteme antigrindina:

◊ sistemul antigrindina tip coliba permite descarcarea grindinei si evita acumularile periculoase care pot compromite stabilitatea

plasa antigrindina tip coliba hmarket

◊ sistemul antigrindina plat are nevoie de acelasi tip de retea de legat folosit in sistemul antigrindina tip coliba; diferenta dintre cele doua sisteme sta in inaltimea stalpilor care la sistemul antigrindina plat este mai mica cu scopul de a obtine aceeasi lumina pentru pasajul folosit de masini

plasa antigrindina_hmarket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *