bateria sanitara hmarket 4

Cum alegem bateria sanitara?

Intr-o bucatarie moderna, accesoriile ocupa un rol foarte important in planul de amenajare deoarece acestea contribuie la conturarea atmosferei din incapere. Astfel ca, daca te-ai hotarat sa alegi o baterie pentru cada sau chiuveta trebuie sa tii cont de cateva detalii tehnice pentru a nu fi nevoit ulterior sa o returnezi. Asadar, montarea bateriei pe marginea cazii sau pe perete, prinderea acesteia intr-un punct sau in doua puncte, pe orizontala sau pe verticala, reprezinta cele mai importante criterii de selectie a bateriei.

bateria sanitara hmarket 1

In primul rand, bateriile se aleg in functie de comanda, mai exact in functie de numarul de robineti. Exista astfel baterii cu monocomanda si baterii cu dubla comanda. Bateria cu monocomanda este prevazuta cu un singur robinet, pe bila, iar din miscarea lui stanga-dreapta, se regleaza simultan debitul de apa calda sau rece, de aceea este mai practica deoarece permite simplu si rapid amestecul apei calde cu cea rece. Bateria cu dubla comanda este prevazuta cu doi robineti distincti, unul pentru apa calda si unul pentru apa rece, reglarea temperaturii apei realizandu-se prin manevrarea ambilor robineti. Cel mai adesea, bateriile cu dubla comanda sunt pe garnitura de cauciuc, iar cele cu monocomanda sunt pe bila.

In functie de tipul bilei mai sus mentionate, poti alege intre o bila de ceramica sau una de teflon. O durata de viata mai lunga au bilele ceramice, lucru ce se reflecta si in pretul acestora mai ridicat. Pe de alta parte, bilele de teflon sunt mai ieftine, insa acestea nu te vor tine pe o perioada indelungata de timp deoarece se vor deteriora din cauza impuritatilor din apa.

Un alt aspect important este bratul bateriei. Acesta trebuie sa fie suficient de lung astfel incat apa sa curga direct in cada. Lungimea furtunului dintre baterie si para dusului sa nu fie prea lunga deoarece se va incurca, dar nici prea scurta deoarece va fi un furtun ineficient.

In ceea ce priveste sita cu care este dotat capul robinetului, achizitia acesteia tine de diametrul capului tevii de scurgere, respectiv de filet. Rolul principal al sitei este acela de a crea un jet de apa directionat, dar si de a actiona ca un filtru pentru impuritati. Sita trebuie curatata periodic, mai ales atunci cand remarcati ca presiunea de la robinet scade. Aceasta se curata cu o solutie detartranta sau cu otet.

Finisajele bateriilor sunt disponibile in bronz, crom si otel inoxidabil. Pentru o rezistenta crescuta la zgarieturi si substante corozive de curatat, bateriile de calitate trebuie sa fie pulverizate cu pulberi metalice incarcate electric.

 

In concluzie, indiferent ce tip de baterie vei alege este recomandat sa consideri achizitia acesteia ca pe o investitie in design, bun gust si functionalitate deoarece o baterie ieftina nu te va tine prea mult timp, iar daca nu vrei sa o schimbi anul viitor atunci trebuie sa tii cont sa alegi bateria cu cele mai bune caracteristici tehnice.

bateria sanitara hmarket 2

bateria sanitara hmarket 3

bateria sanitara hmarket 5


Pentru a te ajuta sa navighezi mai usor printre produsele disponibile, am pregatit mai jos o lista cu cele mai apreciate baterii:

Baterie lavoar cu led Sidef Grunberg LED 2007 B

Baterie lavoar din bronz care isi schimba culoarea ledului in functie de temperatura apei.

Baterie-lavoar-cu-led-Sidef-Grunberg-LED-2007

 

Baterie bucatarie cu led Sidef Schon

Bateria gat de lebada este prevazuta cu leduri ce isi schimba culoarea in functie de temperatura apei!

Baterie-bucatarie-cu-led-Sidef

Baterie cu senzor pentru lavoar Sidef Eisenberg

Baterie cu selector de apa calda si rece, echipata cu senzor cu infrarosu!

Baterie-cu-senzor-pentru-lavoar-Sidef-Eisenberg

 

Baterie dus Grohe Eurosmart Cosmo

Bateria de dus monocomandata Grohe permite montajul pe perete si asigura protectie contra refluxului.

Baterie-dus-Grohe-Eurosmart-Cosmo

 

Baterie cada Grohe Eurosmart Cosmo

Bateria de cada Grohe Eurosmart Cosmo este echipata cu un comutator automat pentru cada si dus, cat si cu doua limitatoare pentru reglarea debitului si a temperaturii.Baterie-cada-Grohe-Eurosmart-Cosmo

 

Baterie lavoar Sanotechnik Luna 700-6

Bateria de lavoar din gama Sano Luna este o baterie monocomanda, din crom, prevazuta cu un cartus de 25 mm.

Baterie-lavoar-Sanotechnik-Sano-Luna-700-6

Baterie bucatarie cu dispersor mobil Sanotechnik Sano Trend 4500

Cu ajutorul dispersorului mobil, bateria de bucatarie Sano Trend face ca spalarea vaselor sa fie simpla si rapida.

Baterie-bucatarie-cu-dispersor-mobil-Sanotechnik-Sano-Trend-4500

 

Baterie lavoar inalta Sanotechnik Sano Neptun 900-3

Bateria de lavoar Sano Neptun cromata este inalta, utilizandu-se indeosebi pentru lavoarele montate pe blat.

Baterie-lavoar-inalta-Sanotechnik-Sano-Neptun-900-3

Baterie cada Sanotechnik Sano Emotion 500-2

Baterie de cada Sano Emotion, cromata, cu prindere pe perete si monocomanda.

Baterie-cada-Sanotechnik-Sano-Emotion-500-2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *